Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vroege vogels in het Purmerbos

We gaan deze zondag extra vroeg op pad in het natuurdeel van het Purmerbos. Ontwakende natuur, dauw op het gras en terwijl de meeste mensen nog slapen gaan wij op zoek naar andere vroege vogels. Vogels kijken en luisteren, onze ogen ogen én oren wijdopen. Een wandeling door het Purmerbos, met een klein deel productiebos en verder een groot natuurgedeelte, een waterberging en wandelen rondom een moeras. De diverse biotopen geven plek aan een grote diversiteit aan natuur, vogels, planten, insecten en zoogdieren. Een plek voor voedsel, voortplanting en veiligheid. Welke vogel zit op welke plek, welke vogels zingen, hoe kunnen we de soorten onderscheiden en welke vogel kan ik horen te midden van het grote zangvogelkoor? We proberen het antwoord te vinden op deze vragen. De zang van een roodborst zal te herkennen zijn, maar wie maakt dat geluid van een wekkertje? Juist door de afwisseling  van algemeen- en minder voorkomende soorten is deze wandeling geschikt voor jeugd, de beginnende én de meer ervaren vogelaar.  

Foto blauwborst: Nancy Koot

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN Waterland

Onderwerp

vogelgeluiden, basisherkenning, bosvogels, watervogels en moerasvogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Start: Parkeerplaats de Es, Westerweg thv huisnummer 12, Purmerend

Duur

3 uur

Bijzonderheden

deels vochtig terrein dus laarzen aanbevolen of hoge waterdichte wandelschoenen. Eventueel verrekijkers beschikbaar. Telescopen aanwezig.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Kosten € 2,50. Kinderen gratis. Koffie/thee na afloop.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten