Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelzang in de uiterwaarden van Wageningen

Rondtochtje ter voet door de uiterwaarden ten zuiden van Wageningen. Hier zingen heel veel vogels, en we zullen de tijd nemen om te luisteren hoe deze op zicht en geluid te onderscheiden zijn. Leuk voor de beginnende vogelaar, maar ook voor de vogelaar die al wat verder is en graag meer geluiden wil leren herkennen.

Goede kans op zangvogels als grasmus, rietgors, kleine karekiet, bosrietzanger en Cetti's zanger. Met een beetje geluk komen we ook braamsluiper, tuinfluiter, blauwborst of sprinkhaanzanger tegen. Iconische niet-zangvogels waar we goede kans op maken zijn groene specht, ijsvogel en lepelaar. Ook is er natuurlijk altijd kans op iets onverwachts in dit mooie natuurgebied.

Foto blauwborst - Jelle de Jong

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

zangvogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Boven op de dijk aan het eind van de Dijkstraat bij het bankje bij de ingang naar de uiterwaarden. Er kan (betaald) geparkeerd worden bij de Hoogvliet of aan de Niemeijerstraat

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen zijn handig, neem je verrekijker mee als je er een hebt. De gids heeft een eigen verrekijker en telescoop waar deelnemers ook doorheen mogen kijken.

Toegankelijk met rolstoel

Nee
We zullen in de uiterwaarden wandelen, sommige gebieden zijn hier niet makkelijk begaanbaar met de rolstoel helaas.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten