Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels en voorjaar in het Noorderbos

De wintergasten zijn doorgevlogen naar hun noordelijke broedgebieden. De zomervogels zijn terug en zijn direct overgegaan tot de orde van de dag, het zorgen voor nakomelingen. Ook de jaarrond hier verblijvende vogelsoorten zijn druk bezig met het broedseizoen en sommige soorten hebben al jongen. Het voorjaar is dan ook in volle gang alles zingt, groeit en bloeit.

 Even ten noorden van Tilburg is het Noorderbos aangelegd op de voormalige vloeivelden van de stad. Het is een gevarieerd gebied met oude en jonge bossen, graslandjes, beken, sloten en een flinke zandwinplas. De afwisseling in biotopen trekt vele verschillende soorten vogels aan.

Vogelkenner Ad Kolen inventariseert al jaren de vogels in het Noorderbos en is goed thuis in het gebied. Deze vogelexcursie is gericht op het zien en leren kennen van de aanwezige vogels. Gezamenlijk worden tijdens de wandeling de vogels bekeken, beluisterd en toegelicht.

 Daarnaast gaat het bij gelegenheid over de andere dieren en planten die we tegenkomen, of de sporen daarvan. Bij het cultuurhistorisch verleden van het gebied, wat nog duidelijk herkenbaar aanwezig is, zal af en toe stil gestaan worden.

Foto bonte vliegenvanger - Dirk Hilbers

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Het zien en leren kennen van de aanwezige vogels.

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


De wandeling duurt ruim 2 uur en start vanaf het parkeerterrein aan de oostzijde van de Noorderplas. Het parkeerterrein is gelegen aan de Kalverstraat tussen de huisnummers 19 (Enjoy Outdoors) & 31 met de postcode 5011XK. De Kalverstraat is te bereiken via de Stokhasseltlaan in Tilburg Noord. Vanuit Udenhout of Loon op Zand ga je door de Houtsestraat en Vijfhuizen die over gaat in de Kalverstraat.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Gepaste kleding (’s morgens vroeg kan het nog fris zijn), stevig schoeisel en een verrekijker zullen het kijkgenot verhogen. Maximaal 12 deelnemers. Verdere informatie; adkolen@kpnmail.nl

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Kosten € 2,50 per persoon (bijdrage aan onderzoeken naar flora & fauna) ter plaatste contant te voldoen.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten