Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels van het gevarieerde Groot Goor

Het Groot Goor is een vrij klein maar zeer gevarieerd natuurgebied. Het heeft een fraaie mix van loof- en naaldbos en graslanden, omzoomd door populieren en afgewisseld met kleine bosjes. Het Groot Goor is een vrij klein maar zeer gevarieerd natuurgebied. Het heeft een fraaie mix van loof- en naaldbos en graslanden, omzoomd door populieren en afgewisseld met kleine bosjes. In combinatie met natte weitjes vormen die een aantrekkelijk coulissen-landschap. Door haar kleinschalige landschapselementen is het Groot Goor interessant voor veel verschillende vogels.

We zien of horen mogelijk alle in Nederland voorkomende spechtensoorten: Grote, Middelste en Kleine Bonte Specht; Groene en Zwarte Specht. En we horen ongetwijfeld talloze bos- en struweelvogels zoals Zwartkop, Tuinfluiter, Tjiftjaf, Fitis en Grasmus. Bij de beek de Goorloop is er kans op IJsvogels; op andere plekken horen we wellicht moerasvogels als de Kleine Karekiet.In combinatie met natte weitjes vormen die een aantrekkelijk coulissen-landschap. Door haar kleinschalige landschapselementen is het Groot Goor interessant voor veel verschillende vogels. We zien of horen mogelijk alle in Nederland voorkomende spechtensoorten: Grote, Middelste en Kleine Bonte Specht; Groene en Zwarte Specht. En we horen ongetwijfeld talloze bos- en struweelvogels zoals Zwartkop, Tuinfluiter, Tjiftjaf, Fitis en Grasmus. Bij de beek de Goorloop is er kans op IJsvogels; op andere plekken horen we wellicht moerasvogels als de Kleine Karekiet.

Foto grote bonte specht - Jan Nijendijk

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN Mierlo

Onderwerp

Bos- en struweelvogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Goorse Baan in Helmond, nabij Goorwal 3, 5706 LH Helmond (bij slagboom Politiehondenvereniging ). GPS: 51.456712, 5.646368.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Wanderschoenen, bedekte kleding ivm kans op muggen.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten