Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelzang in het Almeerderhout

Het Almeerderhout is het grootste bosgebied binnen de gemeente Almere met een oppervlakte van 1400 hectare. Percelen met grote populieren die er al 40 jaar staan worden inmiddels afgewisseld met gemengd bos en dat zorgt voor gevarieerde natuur. De excursie start bij standslandgoed de Kemphaan waar onder andere een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer te vinden is, maar ook een bierbrouwer, de stadsboer en Stichting AAP herbergt.

Tijdens de excursie zullen we diverse biotopen bezoeken, continu omringd door een enorm vogelconcert. In de bosgebieden zoeken we naar diverse zangvogels zoals Grote Lijster, Zanglijster, Zwartkop en heel misschien horen we Wielewalen. We lopen richting de Hoge Vaart, een van de twee vaarten die dwars door Flevoland getrokken zijn om te zorgen voor een goede waterhuishouding. Hier maken we grote kans op IJsvogel, en met een beetje geluk horen we een Waterral en zien we een Bever zwemmen.

In de gemengde bossen waar we doorheen zullen wandelen maken we kans op groepen Appelvinken die zich te goed doen aan de kersenpitten. Buizerd en Havik komen ook veel in het Almeerderhout voor en maken we dus ook een grote kans op om te treffen.

Foto Grote Lijster: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Dagjeindenatuur.nl

Onderwerp

Vogelzang

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Bij Almere

Duur

2 uur

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

€25,- euro per persoon

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten