Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Wandeltocht Rijnstrangen

We gaan vandaag een bekend klompenpad bewandelen in het Rijnstrangengebied, een mooi rivierlandschap met uiterwaarden en rabatten. De wandelingen gaat over dijken, via twee trekpondjes, langs een gemaal en oude verdedigingswerken. Onderweg houden we onze ogen open voor de vele vogels die in het gebied voorkomen. 
We maken kans op moerasvogels als Zwarte Stern, Roerdomp, Baardman en Bruine Kiekendief. Ook komen de zeldzamere Grote Karekiet en Buidelmees voor in het gebied. Wie weet vliegt er wel een Zeearend, Visarend of Zwarte Wouw langs. Daarnaast zitten er Bevers in het gebied waar we vooral in de vroege ochtend kans op maken.

Het Rijnstrangengebied is een voedselrijk gebied waar ook trekvogels op doortrek graag komen uitrusten. Het is altijd weer een verrassing wat we gaan tegenkomen, met ook kans op bijzondere soorten. Zo zagen we vorig voorjaar een heuse Roodstuitzwaluw tijdens één van de excursies!

De wandeling die we maken is zo'n 14 kilometer, dus het is handig om goede wandelschoenen te dragen die tegen vochtige omstandigheden kunnen. 

Foto Roerdomp: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Dagjeindenatuur.nl

Onderwerp

Vogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Nabij Arnhem

Duur

Langer dan 4.5 uur

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

€49,50 euro per persoon

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten