Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Workshop vogelfotografie Strand en Pier van IJmuiden

Alles leren over vogelfotografie en de eigen camera. Het strand en de pier van IJmuiden is een hotspot voor vogelfotografie. In de meimaand zijn op het brede strand veel vogels en op de pier zijn ze van heel dichtbij te fotograferen. Lopend over de mosselbanken of over de verschillende kleuren wier en met de achtergrond van de zee, wat snel zeer bijzondere vogelbeelden oplevert. Tijdens de voorjaarstrek zijn de grootste aantallen vogels aanwezig. Buiten de algemene soorten als steenloper, drieteen,- en paarse strandloper, bontbekplevier, visdief en grote stern, zijn er ook de zeldzamere soorten. Bijv. kans op de dwergstern, oeverpieper, zilverplevier, kuifaalscholver, een jagersoort of roodhalsfuut. Vrijwel alle soorten die we zullen gaan zien zijn dan in hun mooiste broedkleed. Verder is er veel kans om een zeehond te zien en een enkele keer de bijzondere waarneming van een bruinvis. Neem de verrekijker ook zeker mee! 

Via een heldere en verdiepende powerpoint met beeld,- en videomateriaal wordt de theorie uitgelegd. Onderwerpen die aanbod komen zijn o.a: de vogels van het strand en de pier, vogelgedrag, het fotograferen van actie en beweging, de belichtingsdriehoek, fotograferen in de M stand, compositie, wat maakt een vogelbeeld speciaal en creatieve fotografie. 

Inclusief koffie/thee/koek en een fotografiedocument.

Foto steenloper: Servan Ott

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Servan Ott Fotografie

Onderwerp

Workshop vogelfotografie

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Tijd en verzamelplaats: starttijd 6:30 uur. Verzamelen aan het einde van de grote en lange 'strandparkeerplaats' (parkeerplaats Kennemerstrand) van IJmuiden aan Zee. Let op! via de betaalslagbomen en ter hoogte (beneden!) van Fairplay Casino. Kennemerboulevard 480, 1976 EL IJmuiden, houdt dit adres aan voor Google maps – Tomtom.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde vogelaar/fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelbeelden te maken. Voor alle type camera’s, een minimaal 250 mm zoomlens of 20x optische zoom wordt aangeraden. Geen statief. Trek goede waterdichte wandelschoenen of laarzen (met goede grip) aan en een regenbroek of waterdichte broek voor het fotograferen dichtbij de waterkant en met een laag perspectief op het strand. Om de mooiste foto’s te maken zal er af en toe worden geklauterd een basisconditie-lenigheid op de pier is wel nodig. Bij windkracht 5 wordt een groot gedeelte van de pier afgesloten. We fotograferen dan op het begin van de pier en maken een langere wandeling over het strand en door de Kennemerduinen. Van 6:30 tot +- 12:00 uur. Op zaterdag 11 én zondag 12 mei. Eventueel erna kunnen we nog wat gaan drinken bij één van de strandpaviljoens. Een vogelgids is mee om alle vogelsoorten te kunnen laten zien. Neem in het bezit van een verrekijker deze ook zeker mee!

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Kosten € 50-, +-5,5 uurs workshop , koffie/thee/koek, klein fotografie document. Betaling graag via bankovermaking https://www.servanottfotografie.nl/contact/, het kan eventueel contant.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten