Navigatie overslaan
Alle activiteiten

IJsseldelta op stelten

Tussen de IJssel en het IJsselmeer ligt een watergeul die bescherming moet bieden tegen hoog water. Hier ontwikkelt zich een prachtig natuurgebied: Het Reevediep! Tijdens de voorjaarstrek is dit een compleet vogelparadijs. Vele soorten steltlopers zoals grutto's, bosruiters, kemphanen en watersnippen strijken hier neer om zich te voeden en zich klaar te maken voor de verdere doortrek. Ook maak je kans op de zeldzame steltkluut! Daarnaast zijn er vele soorten eenden te zien zoals de slobeend, krooneend en zomertaling. Met een beetje geluk krijg je ook nog een ijsvogel of zeearend te zien! Kortom, een prachtige kans om onder begeleiding van een ervaren vogelkenner in een paar uur een flinke soortenlijst te verzamelen.

Foto grutto: Jelle de Jong

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

steltlopers en watervogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Speciale parkeerplaats aan de Slaper (zie marker); van daaruit gaan we het gebied in; Let op: parkeren buiten deze parkeergelegenheid levert een boete op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

verrekijker is handig als je deze hebt; telescoop is aanwezig!

Toegankelijk met rolstoel

Ja
De excursie gaat volledig via verharde paden

Kosten

€ 10,- voor de onkosten; Dit kan ter plekke worden betaald (contant of tikkie)

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten