Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Tapuiten in de duinen van Texel

Ter gelegenheid van het Wadden Vogelfestival organiseren wij deze unieke excursie!

Onder begeleiding van 2 enthousiaste en kundige gidsen gaat u op zoek naar tapuiten in de duinen op de noordpunt van Texel. Frank Majoor en Maja Roodbergen doen namens Sovon (Vogelonderzoek Nederland) al meerdere jaren onderzoek naar deze zeer tot de verbeelding sprekende vogel. Door een aantal oorzaken is deze vogel in aantal de laatste jaren snel achteruit gegaan en als broedvogel bijna verdwenen in Nederland. De duinen op de noordkop van Texel is nog een van de laatste bolwerkjes, waar meerdere paartjes tapuit broeden in verlaten konijnenholen. 

Ga mee met deze unieke excursie en laat u voorlichten over de actuele stand van zaken en over de maatregelen die getroffen worden om deze prachtige vogelsoort te beschermen!

Opgeven voor deze excursie is noodzakelijk en wij stellen, indien gewenst, kwalitatief goede leenverrekijkers ter beschikking die het plezier verder verhogen.

Let op: Verzamel- en vertrekpunt van de excursie is het marktplein in De Cocksdorp. De excursiebegeleiders zullen mogelijk een beroep op u doen om met een aantal auto's naar de parkeerplaats te rijden van het restaurant bij camping De Robbenjager. Hier start de wandelexcursie.

Foto tapuit: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelinformatiecentrum

Onderwerp

Tapuiten en andere zangvogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Bij het Vogelinformatiecentrum ontvangt u een uitstekende verrekijker en de excursieleider neemt een telescoop mee. Zo kunt u maximaal genieten van de excursie.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Betaling dient plaats te vinden bij reservering via de website of aan de balie van het Vogelinformatiecentrum, voorafgaand aan de excursie.

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten