Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels in de Leyense en Beukenburgse bossen

Vraag jij je wel eens af welke vogels je ziet en hoort als je in het bos loopt? Of zie je eigenlijk nooit vogels tijdens een wandeling? Ga dan met gidsen Diane en Kees op pad in de Leyense en Beukenburgse bossen en leer meer over de vogels in deze bossen. Bijvoorbeeld over de boomklever, het roodborstje, de kuifmees, de verschillende soorten spechten, de havik en de bosuil.

De meeste vogels gaan na zonsopkomst al snel op zoek naar eten en zijn daar zeker de eerste uren van de dag druk mee. De wandeling van ongeveer 4,5 kilometer start deze Eerste Pinksterdag op tijd, zodat hopelijk veel vogels zich laten zien. Onderweg vertellen de gidsen je meer over hoe je vogels ziet en herkent en wat ze zoal eten.

Heb je een verrekijker of kun je er eentje lenen? Neem deze dan mee.

De excursie is ook geschikt voor kinderen die stil kunnen zijn.

Foto boomklever: Kees Greidanus

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN De Bilt

Onderwerp

Bosvogels basisherkenning

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


We starten vanaf het parkeerterrein in het Leyense Bos. Dit ligt in het verlengde van de Eijckensteinse Laan. Met de auto bereik je het parkeerterrein alleen via de N234. Met de fiets kun je ook via de Dwarsweg.

Duur

2 uur

Toegankelijk met rolstoel

Nee
De bospaden zijn niet geschikt voor rolstoelen.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten