Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels van bossen, heiden en zandverstuivingen

Vogels van bossen, heiden en zandverstuivingen vinden we in een uniek gebied, de Loonse en Drunense Duinen in Midden-Brabant. Aan de westkant van dit Nationale Park gaan we vanuit Loon op Zand deze gevarieerde omgeving verkennen op de voorkomende vogels. Het voorjaar staat te beginnen, de lokale vogelsoorten en de reeds van hun overwinteringsgebied terug gekeerde zomervogels laten zich al volop horen. Meerdere soorten spechten wonen en broeden hier. Een bijzondere soort als de boomleeuwerik is hier thuis vanaf het vroege voorjaar. Ook de prachtige roodborsttapuit is al te bewonderen.           

Voor de beginnende maar ook voor meer gevorderde vogelaar is dit de gelegenheid om zijn of haar vogelkennis op te halen of uit te breiden. Deze vogelexcursie is gericht op het zien en leren kennen van meerdere soorten vogels. Met een kleine groep liefhebbers, maximaal 12 deelnemers, bekijken en beluisteren we gezamenlijk alle vogels die we tegen komen tijdens deze wandeling.

De vele verschillende soorten bossen met loof- en naaldbomen en mengvormen met talrijke overgangen bieden leefgebieden aan specifieke vogelsoorten. Het is altijd een verassing welke vogelsoorten we tegenkomen en zo beter kunnen leren kennen.

Vogelkenner Ad Kolen telt al jaren vogels in de Loonse en Drunense Duinen en inventariseert broedvogels op meerdere plaatsen in Midden-Brabant. Bij gelegenheid gaat het tijdens deze excursie ook over de andere dieren en planten die we mogelijk tegen komen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

’Vogels van bossen, heiden en zandverstuivingen’

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Parkeerterrein Oranjeplein Loon op Zand

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Gepaste kleding (’s morgens vroeg kan het nog fris zijn), stevig schoeisel en een verrekijker zullen het kijkgenot verhogen. Maximaal 12 deelnemers. Verdere informatie; adkolen@kpnmail.nl

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Kosten € 2,50 per persoon (bijdrage aan onderzoeken naar flora & fauna) ter plaatste contant te voldoen.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten