Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Wintervogels op de Brouwersdam

In de wintermaanden is er altijd leven op de Brouwersdam. Veel wintervogels doen zich te goed aan het voedsel wat op de dam te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan de steenloper of paarse strandloper, maar nog veel meer. Voor de kust dobberen vaak eidereenden, brilduikers en met wat geluk een ijseend. Het voordeel van vogelen op de Brouwersdam is dat veel vogels die daar overwinteren gewend zijn aan de mensen en we zo unieke kansen krijgen om soorten van dichtbij te kunnen bekijken. 

We verzamelen ons om 9 uur aan het begin van de noord kant van de Brouwersdam en lopen de dam af tot de spuisluis waar we hopelijk zeehonden gaan zien.  We proberen afhankelijk van het weer en de groep rond 13 uur weer terug te zijn bij het beginpunt. Kleed je dik aan, want rond deze tijd van het jaar is het erg koud op de Brouwersdam. Stevige wandelschoenen aanbevolen. Daarnaast is het een 'must' om een verrekijker mee te nemen om zo het kijkplezier te vergroten. Telescoop is aanwezig tijdens de excursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wintervogels op de Brouwersdam

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


We verzamelen ons om 9 uur aan het begin van de noord kant van de Brouwersdam op de grens waar het duin ophoudt. (zie de pointer)

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Kleed je dik aan, want rond deze tijd van het jaar is het erg koud op de Brouwersdam. Stevige wandelschoenen aanbevolen. Daarnaast is het een 'must' om een verrekijker mee te nemen om zo het kijkplezier te vergroten. Telescoop is aanwezig tijdens de excursie.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten