Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Dagje vogelen langs de kust

In de winter zijn er veel wintergasten langs de kust te vinden en dat is vaak een groot genot voor de vogelliefhebber. Op de ene plaats vind je bijvoorbeeld parelduikers en ijseenden en ergens anders weer soorten als blauwe kiekendief of sneeuwgors. Hier vind je veel ganzen soorten en elders weer soorten als goudplevieren en kleine zilverreigers. Te veel om op te noemen, maar ook te veel om dat allemaal in één wandelexcursie te kunnen zien.

Omdat Ger Lagendijk en ik van mening zijn, dat we zoveel mogelijk willen beleven, hebben we besloten om een ander soort excursie te organiseren en wel “dagje vogelen langs de kust”.

We willen deze excursiedag dus anders invullen dan u gewend bent. Ons doel is om vanaf het verzamelpunt verder te gaan met de twee auto’s van de excursieleiders. Dan bezoeken we afhankelijk van het weer, getij en de vogels die dan op een bepaalde locatie te zien zijn, verschillende gebieden. Dus we lopen stukken en gaan dan weer verder met de auto. We denken dan aan de polder bij Goedereede/Ouddorp, de Brouwersdam, plan Tureluur, Stompetoren, Burgsluis, Neeltje Jans. Afhankelijk van wat er allemaal te zien is, bepalen we hoeveel gebieden we bezoeken. Het voordeel van deze excursie is dat wanneer het goed of slecht weer is, we altijd nog vanuit de auto veel kunnen zien. 

De excursie duurt ongeveer 61/2 uur, en we proberen een pauze tussendoor om te lunchen in te lassen (aangezien het winter is zijn veel horeca gesloten en/of enorm duur zijn, neem dus een lunchpakket mee).

Ger en ik hopen dat u net zo enthousiast bent als wij, om samen zo een dagje vogels langs de kust te beleven, en aan eind van de middag weer op de verzamelplaats afgezet te worden en met een voldaan gevoel naar huis te gaan.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wintergasten zoeken langs de kust

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Op dit startpunt bij de parkeerplaats bij het tankstation bij Goedereede willen we verzamelen en vandaaruit de excursie beginnen. We pikken u daar op en aan het eind van de middag zetten we u daar weer af bij uw auto. De locatie is makkelijk te vinden. Bij de stoplichten op de N57, waar u rechts naar Goedereede kan, slaat u links af naar het tankstation en parkeerplaats. Zorg dat u, uw spullen bij de hand hebt om mee te nemen voor de rest van de dag, zodat u die in de auto kunt meenemen van de excursieleiders.

Duur

Langer dan 4.5 uur

Bijzonderheden

Neem een lunchpakket mee, warme kleding, goede wandelschoenen en indien mogelijk een verrekijker en/of telescoop

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten