Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Euro Birdwatch: Margarethapolder

Zoals ieder najaar wordt ook op 30 september weer de Euro Birdwatch georganiseerd. Dit is in feite een megatrekvogeltelling, waarbij verspreid over heel Europa – door tienduizenden vogelaars in zo’n 40 landen - trekvogels worden geturfd.

Doel van dit evenement is om aandacht te schenken aan trekvogels en hun leefgebieden. Hierdoor ontstaat meer draagvlak voor beschermingsactiviteiten. In sommige van de deelnemende landen is dat helaas nog hard nodig.

Daarnaast is het ook gewoon een leuke gebeurtenis, waarbij alleen in Nederland soms wel meer dan een miljoen trekvogels worden geteld. Dit gebeurt op meerdere zogenaamde telposten waar vrijwilligers staan te tellen. Op deze telpost bent u dan van harte welkom om de vogeltrek mee te beleven.

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogeltrek

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


De telpost is gelegen aan de Margarethaweg boven op de kruin van de Westerscheldedijk tussen Terneuzen en de Griete, ter hoogte van het nieuwe natuurgebied de Margarethapolder. Doordat de telpost boven op de dijk ligt is ook heel mooi het spel van eb en vloed te volgen. De telpost is vrij toegankelijk. Buitendijks loopt een fietspad vlak langs de telpost, deze is niet te missen. In de buurt van de telpost is een geasfalteerde dijkovergang aanwezig van waar het ongeveer 75 meter over de kruin van de dijk is om bij de telpost te komen. Binnendijks is er onder aan de dijk ruimte om auto’s te parkeren.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Het is een trekvogeltelling vanaf een vast punt. Gedurende 7:30 tot 12:00 uur kunt u op ieder gewenst moment aansluiten (of vertrekken).

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten