Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Herfstexcursie Hooglandsedijk

Midden in Amersfoort ligt een klein natuurgebiedje: het Moerasgebied Hooglandsedijk. In dit gebiedje wonen vogels die je in andere plekken in de stad niet zo snel ziet, en dat maakt het een bijzondere plek om vogels te kijken. We gaan door het gebied wandelen om deze bijzondere vogels te zien.

In de herfst loopt het moerasgebied vol met vogels die kou elders ontvluchten. We hebben kans op de sijs, een wintergast uit Scandinavie, de vuurgoudhaan, een prachtig klein vogeltje dat hier iedere winter van de warmte in de stad geniet, en de ijsvogel, die graag jaagt in de slootjes in dit gebied. Verder zullen we sowieso alle gewone stadsvogels zien, zoals de koolmees, pimpelmees, roodborst, winterkoning, enzovoort.

Deze excursie is bedoeld voor mensen die geen ervaring hebben met vogels kijken, maar die iets willen weten over wat er in de natuur om hen heen gebeurt. Je hoeft niets speciaals mee te nemen, er wordt gezorgd voor verrekijkers.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Amersfoort

Onderwerp

Stadsvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Verzamelen bij de bushalte aan de oostkant van de kwekersweg

Duur

1.5 uur

Toegankelijk met rolstoel

Ja
Houten vlonder van ongeveer 1 m

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten