Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels van het Reevediep

Het Reevediep is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel bij Kampen en het Drontermeer. Het maakt onderdeel uit van het project “ruimte voor de Rivier IJsseldelta” dat in het voorjaar 2019 door de Koning is geopend. Natuurlijk is dit gedaan vanuit het perspectief van waterveiligheid maar tegelijkertijd is een mooi natuurgebied aangelegd wat zich tot een rijk vogelgebied heeft ontwikkeld. Er is zelfs een apart stuk rietmoeras geplant om met name de Roerdomp en de Grote Karekiet aan te trekken.

Het gebied is rijk aan verschillende soorten water- en weidevogels (o.a. reigers, futen, lepelaars, aalscholvers, eenden, ganzen, steltlopers, roofvogels, ijsvogel…). Met wat geluk vliegt de Zeearend over die in de buurt een nest heeft. Voor de rest laten we ons verrassen wat dit relatief nieuwe gebied in dit jaargetijde voor ons in petto heeft.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

watervogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


We parkeren bij het begin van de brug over het Reevediep komend vanuit Kampen.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Er is geen wc. Een verrekijker en/of telescoop verhoogt het kijkplezier. Hou het weerbericht in de gaten en stam daar uw kledingkeuze op af (warme- en/of regenkleding).

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten