Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Trekvogels in de Kwade Hoek

Vaak wordt de Kwade Hoek bezocht in de winter en dan is het zeker mooi met wintergasten. Maar het is ook wel boeiend om de Kwade Hoek eens te bezoeken op het hoogtepunt van de trektijd. Wanneer wintergasten arriveren en zangers en roofvogels doortrekken. Er is altijd voldoende natuurschoon te zien, maar ook heel verrassend om eens te zien, welke vogels er voorbij komen trekken op het hoogtepunt van de trektijd. Dat kan werkelijk van alles zijn. Gaat u mee om deze prachtige uitdaging aan te gaan? Het gebied kent geen paden, het is cross country door duinen, over het strand en over slikken trekken. Vaak nat en soms pittig. Goede kleding, maar vooral rekening houdend met het water, is laarzen soms geen luxe. Dat wordt een week van te voren bekend gemaakt. Een kijker is een must om vogels te zien.

Houdt er rekening mee dat het ongeveer 8 -10 km lopen is, in een soms pittig terrein. Extra schoenen voor de terugreis is wel aanbevolen en ook water en windbestendige kleding, want het klimaat kan zeer verradellijk zijn. 

In de trektijd hoop ik dan ook wel tussen de 70 -80 soorten te zien, varierend van zangers, steltlopers, roofvogels, eenden. Eigenlijk van alles wat.

Afhankelijk van getij en weer, moet u er wel rekening mee houden dat de excursie minimaal 4 uur duurt, maar wat kan uitlopen. Dus voor de echte liefhebber, die graag een dagje beleving meemaakt.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Trekvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Verzamelpunt is op het parkeerterrein van Natuurmonumenten aan de rand van buurtgemeenschap Oostdijk, in de bocht die overgaat in de weg die het Plaatje heet. Houdt u er rekening mee dat er geen sanitaire voorzieningen of horeca. Alles is daar alleen natuur.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Houdt het weer in de gaten, want het kan daar behoorlijk koud zijn, ook al lijkt het zo in het algemeen mee te vallen. Beter iets uittrekken, dan iets nodig hebben, wat u niet bij u hebt. Goede waterdichte bergschoenen zijn een must, maar soms door het klimaat, helaas laarzen. Daar houden we u van op de hoogte. Maar zorg altijd dat u laarzen bij u hebt

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten