Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Zomerse struintocht bij Slot Loevestein

In het Munnikenland waar Slot Loevestein de scepter over zwaait wordt het elk jaar mooier. Wat vogels betreft is het 's-winters en in 't voorjaar echt genieten. Zo begin juli wordt het in de vogelwereld stiller. De jonkies zijn uitgevlogen of worden in hun pubertijd nog wat gemonitord door ouders die bijna opgebruikt zijn. Toch kunnen we nog wel het eenenander verwachten. Jonge bruine kieken bijvoorbeeld die vliegles krijgen. Wellicht zeearenden en misschien wel een visarend. Het kleine spul in allerlei vreemde kledij geeft ons dan weer een aanleiding tot leuke discussies. En de plantjes zijn er zeker nog. 

Foto visarend - Jankees Schwiebbe

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Struinen en zoeken

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Schouwendijk Poederoijen
Vanaf de N322 Zaltbommel naar Giessen, slaat U tussen Poederoijen en Giessen rechtsaf de Schouwendijk op. (De bruine bordjes Loevestein volgen). Op de Schouwendijk aangekomen, slaat U na ca. één kilometer, daar waar de Schouwendijk fietspad wordt, linksaf de Geuzendijk op (In Google Maps heet deze dijk Munnikenlandse Maaskade). Deze weg helemaal uit rijden tot de grote parkeerplaats voor het slot.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Een natuurwandeling voor beginnende natuurvorsers met brede interesse. We gaan deels struinen dus goede wandelschoenen en bij het weer passende kleding (open gebied !) zijn noodzakelijk. Een verrekijker en wellicht iets te smikkelen voor onderweg zijn gewenst, lijkt mij. Een telescoop is al aanwezig. Een toilet is er dan weer niet, maar onderweg zijn er bosjes genoeg. De tocht van 3 tot 4 kilometer voert ons door soms moeilijk terrein en is afhankelijk van de waterstand van de rivier.

Toegankelijk met rolstoel

Nee
Helaas op deze struintocht niet mogelijk

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving