Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Fietsexcursie door de duinen en polders rondom Castricum

We maken een fietstocht door het afwisselende landschap rondom Castricum, bestaande uit duinen en polders. Hierin bevind zich ook het vogleweidegebied "De Hooge Weide" waar per ha de meeste grutto's broeden van heel Noord-Holland. Hopelijk zijn ze al terug van hun winterverblijf.

We gaan verder kijken of er al andere vogels terug zijn en welke wintergasten nog aanwezig zijn zoals wilde zwaan, grote zaagbek, brilduiker,  kemphanen en goudplevieren. De focus ligt met name op de talrijke soorten overwinterende watervogels.

Afhankelijk van wat er te zien is duurt de excursie 3 tot 5 uur, halferwege is er tijd voor koffie en een sanitaire stop. Deelnemers die niet voor het tweede gedeelte gaan kunnen dan hier terugkeren naar het station.

De excursie gaat niet door bij harde wind >5Bft en/of regen. Mocht hij afgelast worden wordt u daar de avond van tevoren per mail over geïnformeerd.

Foto wilde zwaan - Aalko Veldman

Aanmelden

Details

Activiteit

Fietsexcursie

Organisatie

VWG Midden Kennemerland

Onderwerp

Weide- en watervogels in de duinen en polders bij Castricum.

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Stationsweg 8 Castricum
Vertrek aan voorzijde station Castricum. Op het station kan eventueel een ov-fiets gehuurd worden.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Verrekijker noodzakelijk, er is een telescoop aanwezig. Duinkaart NH-duinreservaat verplicht. Deze kan aangeschaft worden bij de ingang of online (https://www.pwn.nl/duinkaartkopen). Kosten € 2,-. We vertrekken vanaf het station, daar zijn evt. huurfietsen beschikbaar. Duur: 2,5 uur voor het eerste gedeelte en 2 uur voor het tweede. Neem een lunch mee als je voor de hele trip gaat.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Duinkaart, €2,- zelf aan te schaffen. Deelname € 3,-. Dit komt ten goede aan de vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Contant betalen svp.

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten