Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels kijken bij de Achelse Kluis

Ten noorden van abdij de Achelse Kluis, vlakbij de grens met België, ligt een mooi natuurgebiedje tussen het Leenderbos en de Leenderheide. Doordat het beekje de Tongelreep zich door hier doorheen slingert zitten hier op een klein oppervlak relatief veel verschillende soorten. Zo is er een oeverzwaluw-wand en maken we kans op ijsvogel en kunnen we in de open stukken op zoek gaan naar roodborsttapuit, boomleeuwerik, grasmus en koekoek. Boven ons hoofd kunnen verschillende soorten roofvogels jagen. Op de terugweg ligt de focus meer op bosvogels zoals vinkachtigen, mezen en spechten. Met een beetje geluk horen we zelfs de wielewaal! 

Foto grasmus: Birdphoto.nl

 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

bosvogels, heidevogels.

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Brugseheide Valkenswaard
Bij aankomst vanaf de kluizerdijk rechstaf afslaan naar de Brugseheide. Na ongeveer 200 m parkeren langs de rand van de weg.

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Er is een telescoop aanwezig. Het gebied kan zeker na regen wel drassig zijn, dus trek stevige schoenen aan. De wandeling is iets minder dan 6 km.

Toegankelijk met rolstoel

Onbekend

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten