Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Westpark en Roegebos in Groningen stad

Op 15 minuten fietsen van de Martinitoren verkennen we twee verschillende gebieden. Het Westpark is volop in ontwikkeling dankzij kleine, groene initiatieven zoals Tuin in de stad en Blije Bodem. Dit gebied werd ooit opgehoogd met meters hoge suikerbietengrond (tarra). In de dennen-en sparrenlanen gaan we zoeken naar (vuur-)goudhaantjes en staartmezen. Speuren naar sperwer en buizerd. Vanuit de weilanden van het Gronings Landschap horen we weidevogels als grutto, tureluur, scholekster; 2023 is het Jaar van de scholekster. Kortom: ga mee, er valt hier veel te genieten.

In het Roegebos waan je je in een heus bos, met roffelende spechten en zang van goudvink, tuinfluiter, lijsters en diverse mezen. Bij de waterpartijen kans op kleine karekiet en visdief. Kortom: een stadsbos dat je niet mag missen. Het belooft een fijne excursie te worden, zeker voor wie hier nog niet eerder was. 

Foto goudvink: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Zwerfvogel

Onderwerp

bos- en weidevogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Tarralaan 5-1 Groningen
Op de P aan het eind van de Tarralaan bij Tuin in de stad.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Het pad is hier en daar nat, modderig en glad. Trek daarom goede wandelschoenen/laarzen aan. Neem zo mogelijk een verrekijker mee. Na afloop is er voor wie wil een nazit bij Tuin in de Stad, koffie/thee (op eigen kosten).

Toegankelijk met rolstoel

Nee
de route is niet geschikt voor een rolstoel

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten