Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Introductie vogels in het Diemerpark

Zangvogels, roofvogels, eenden, ganzen, steltlopers... In het Diemerpark kan je ze allemaal tegenkomen. Het park heeft het hoogste aantal rodelijstsoorten van de regio. We maken kans op bijvoorbeeld IJsvogel, Sperwer, Rietgors, Torenvalk, Goudvink, Cetti's Zanger, Waterral, Staartmees en overtrekkende ganzen en steltlopers.  Wie weet wat er overvliegt? En wie horen we zingen? U gaat het meemaken!

We gaan ongeveer tweeëneenhalf uur op pad. Bij deze introductie krijg je veel basisinformatie over vogels. De excursie is voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelwerkgroep Amsterdam

Onderwerp

basisherkenning

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Han Rensenbrinkpad Amsterdam
We verzamelen om 8:00 in het Diemerpark bij het Dick Hilleniuspad/Han Rensenbrinkpad. OV: tram 26 vanaf Amsterdam CS, uitstappen halte Vennepluimstraat. Vanaf daar is het acht minuten lopen. Op de fiets is de locatie te bereiken via de route vanuit de stad via Flevopark, via Nesciobrug of via Zeeburg met het nieuwe veerpontje F9 vanaf Sporenburg. Parkeren met de auto is alleen mogelijk buiten het park op de Vennepluimstraat. Het gaat om betaald parkeren.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Deze excursie is bedoeld voor beginners en wordt mede georganiseerd door de Vogelwerkgroep Amsterdam. Gezinnen met kleine kinderen zijn welkom. Ook rolstoelgebruikers kunnen deelnemen (zie onder). Er zijn enkele kijkers beschikbaar in bruikleen (gelieve dit van te voren aan te geven). Bij lichte regen gaat de excursie door, zorg voor regenkleding. Bij slecht weer gaat de excursie niet door. Ook bij een te laag aantal aanmeldingen gaat de excursie niet door. U krijgt in dat geval bericht van de organisator.

Toegankelijk met rolstoel

Ja
De excursie is toegankelijk voor rolstoelen. We gaan over verharde paden. Begeleiding is wellicht wenselijk in verband met enkele hellingen gedurende de excursie.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving