Navigatie overslaan
Alle activiteiten

De klapekster zoeken in het Fochteloërveen

Een wit bolletje zit in het topje van een kale boom. Met zijn boevenmasker speurt hij naar zijn prooi. Kikkers, muizen... Zijn prooien spiest hij aan takken of doornen. Als je geluk hebt, zie je hem vliegen. De klapekster!

Een van mijn wintertradities is zoeken naar de klapekster, een wintergast die vanuit het koude noorden 's winters in Nederland vertoeft, zo ook in het Fochteloërveen. In dit bijzondere gebied gaan we een wandeling maken. Tijdens onze wandeling vertel ik over het bijzondere gebied en kunnen we uiteraard ook andere vogelsoorten tegenkomen, zoals de kiekendief, buizerd, torenvalk, overvliegende wilde zwanen of misschien wel enkele van de meer dan 50 kraanvogels die er overwinteren!

Nog niet genoeg gehad na de excursie? Het gebied leent zich met verschillende wandelingen om er nog de hele dag van te genieten!

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

De Klapekster

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Fochtelooërveen Fochteloo
Aan de weg "Fochteloërveen" ligt de parkeerplaats Fochteloërveen, bij het fietspad. De parkeerplaats ligt vlak bij de kijkhut Fochteloërveen aan de Bruustinger Plas.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Een wandeling voor natuurliefhebbers en beginnende vogelaars. Een deel van de wandeling gaat over onverhard pad en kan nat zijn. Goed, waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. Indien het pad overstroomd is, volgen we een alternatieve route. Goede kleding tegen de kou en een verrekijker zijn aan te bevelen, maar denk ook aan de inwendige mens. Geen toiletten aanwezig, zo af en toe een bosje.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving