Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Wintergasten langs de Lek

De uiterwaarden langs de Lek tussen Everdingen en Culemborg zijn zo'n twintig jaar geleden uitgegraven ten behoeve van de dijkverzwaring en om de rivier meer ruimte te geven. Nadien kon de natuur zijn gang gaan met als resultaat een heel veelzijdig landschap met hooilanden, rietkragen, slikplaten, moerasbos en meidoornhagen.

Ooit was dit gebied onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de verdedigingswerken uit die tijd zoals Fort Everdingen en het Werk aan het Spoel bieden nu een zeer verassende natuurlijke rijkdom.  Jaarlijks overwinteren er tal van soorten ganzen en eenden zoals brandganzen, kolganzen, smienten, slobeenden  en pijlstaarten. In het vroege voorjaar pleisteren er vaak steltlopers zoals wulpen, tureluurs en de eerste grutto's. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Watervogels , steltlopers

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Goilberdingerdijk Culemborg
adres: Goilberdingerdijk 40, Culemborg (=parkeerplaats bij ''Werk aan het Spoel'' en overzijde van restaurant Caatje aan de Lek''

Duur

3 uur

Bijzonderheden

voor natuurliefhebbers met ook landschappelijke interesse. Verrekijker gewenst en zeker zorgen voor waterdichte schoenen of laarzen aangezien paden nat en modderig zullen zijn

Toegankelijk met rolstoel

Nee
wandelpaden zijn onverhard en modderig

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving