Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Wintervogels in het Mastbos

Het Mastbos aan de zuidkant van Breda is een van de alleroudste naaldbossen en na de Wouwse plantage het oudste cultuurbos van Nederland. Het dankt zijn naam aan de vele grove dennen die vroeger 'mastbomen' werden genoemd. Er werden onder andere scheepsmasten van gemaakt. Nu is het een bijzonder wandelgebied met eeuwenoude bomen, indrukwekkende lanen en mooie doorkijkjes.

Tijdens de wintermaanden overwinteren veel vogels in het Mastbos. Niet alleen vaste bewoners, maar ook allerlei wintergasten. Grote kans dat we verschillende soorten mezen zoals kuifmees en staartmeesjes zullen zien, maar ook goudhaantjes, boomklevers, boomkruipers en verschillende soorten spechten zoals grote bonte -, groene - en zwarte specht zijn het hele jaar door aanwezig. Ook verschillende soorten roofvogels zoals sperwer, havik en buizerd worden hier regelmatig waargenomen.

In het bos zijn een aantal vennen aanwezig, waar verschillende watervogels waargenomen kunnen worden, zoals allerlei soorten eenden, reigers, tureluur, witgatje en watersnip.

Verder komen er ook allerlei soorten zoogdieren voor zoals reeën, marters, wezel en vos, maar de kans is vrij klein dat we die gaan zien. Behalve misschien wat reeën.

De excursie zal bestaan uit een wandeling van circa 7 km. Enige wandelervaring is dus wel een pre.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Zangvogels en roofvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt


Verzamelen op de parkeerplaats naast Restaurant de Kogelvanger aan de Galderseweg 55, Breda

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Afhankelijk van het weer kan het koud en op sommige plaatsen wat modderig zijn. Trek daarom warme kleding en goede stevige wandelschoenen aan. Verder is een verrekijker aan te raden. Een telescoop is aanwezig. Na afloop kan eventueel gebruik gemaakt worden van het sanitair bij de Kogelvanger. Tijdens de excursie zal een kleine pauze worden ingelast om meegebrachte consumpties te kunnen nuttigen.

Toegankelijk met rolstoel

Ja
Het gebied is rolstoel toegankelijk, maar afhankelijk van het weer kan het vrij modderig zijn en dus een zware tocht worden.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten