Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels op en om de Groninger slaperdijken

Samen met Vogelbescherming Nederland en Landschapsbeheer Groningen is Grauwe Kiekendief – Kenniscentrum Akkervogels in 2020 het pilotproject 'Natuurrijke slaperdijken Groningen' gestart. De bedoeling van het project is het versterken van de biodiversiteit op deze bijzondere landschapselementen en daarmee in het agrarisch gebied. Deze excursie is specifiek gericht op de slapende dijken en de vogels die er broeden en gebruik van maken op zoek naar voedsel. In een wandeling van ongeveer 1.5 uur lopen we rond door de polders van Oost-Groningen, het broedgebied van o.a. de in Nederland schaarse blauwe en grauwe kiekendief. Daarbij wandelen we ook over de slaperdijken, waarbij we hopelijk naast de verschillende akkervogels wellicht ook een oliekever of vroege graslandvlinder voorbij zien komen.

Programma

Inloop vanaf 18:45u
19:00 - 19:15 Introductie 'Natuurrijke slaperdijken Groningen'
19:15 - 20:45 Wandeling door de Oost-Groninger polders en over de slaperdijk
20:45 - 21:00 Afsluiting

Voor koffie, thee en wat lekkers voor en na de wandeling wordt gezorgd.

Verwachte soorten: grauwe, blauwe en bruine kiekendief, grasmus, roodborsttapuit, gele kwikstaart, graspieper, torenvalk, blauwborst, rietzanger en roepende kwartels. Wellicht is er zelfs in de avond kans op de krassende roep van een kwartelkoning.

 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels

Onderwerp

Akkervogels, kiekendieven

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Reiderwolderpolder 4 Finsterwolde
Galeriegebouw de Groninger Kroon met parkeergelegenheid, Reiderwolderpolder 4, 9684 TK Finsterwolde

Duur

2 uur

Bijzonderheden

De slaperdijken zijn onregelmatig terrein, dus trek stevige schoenen aan de route loopt niet alleen over verharde wegen.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten