Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogels Kijken bij House of Bird: Diemerbos

In het Diemerbos is het goed vogels kijken! Het gebied herbergt inmiddels tussen de 150 en 160 soorten, die in deze tijd van het jaar zich vroeg in de ochtend prima laten horen.

Het is een lappendeken van veenweide, moerasbos met sloten en waterpartijen, dus verwacht veel waterliefhebbers als Blauwborst, Grote Zilverreiger, Blauwe -en Purperreiger, maar ook zangers als Tuinfluiter, Zwartkop en Nachtegaal. Met een klein beetje geluk kunnen we zelfs nog een Wielewaal horen Dudeljo-en!

Deze excursie kan naar gelang de wens van de groep tussen de 2,5 en 3,5 uur duren en voert door de diverse biotopen die dit gebied rijk is. De maximale afstand die we afleggen is hoogstwaarschijnlijk 10 km. Het is dus een lekker stuk wandelen, met prachtige soorten onderweg.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogels Kijken is Leuk

Onderwerp

Zangvogels

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt

Muiderstraatweg Diemen
House of Bird, Diemerbospad 1a, 1111 PZ Diemen. De parkeerkplaats bevindt zich letterlijk om de hoek.

Duur

3.5 uur

Bijzonderheden

Wandelschoenen is altijd aan te raden en ik ga ervan uit dat u een eigen verrekijker mee heeft. Zelf heb ik een telescoop mee, en een aanwijskaart voor vogelherkenning. Gepaste kleding bij het weer is ook altijd noodzakelijk. Een petje tegen de felle zon is geen overbodige luxe.

Toegankelijk met rolstoel

Deels
De paden kunnen drassig zijn, dus niet geheel met rolstoel toegankelijk.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving