Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Wandelexcursie Wageningse bovenpolder

In de lente is in de Wageningse bovenpolder veel te beleven: de kleine karekieten zijn weer terug uit Afrika, de meesjes zijn druk aan het zingen, en de roep van de koekoek galmt door de lucht. Heb je zin om samen met een paar andere vogelliefhebbers dit gebied te ontdekken? Schrijf je dan in voor deze excursie.

Samen maken we een wandeling van ongeveer 5 kilometer door de Wageningse uiterwaarden, waarbij we zowel open als meer begroeide gebieden tegenkomen. Deze afwisseling in het landschap zorgt ervoor dat we kans hebben om veel verschillende vogelsoorten aan te treffen waaronder de matkop, staartmees, zwartkop en rietgors. Ook zijn er veel vogels bij het water te vinden zoals de Visdief en de lepelaar, lopen er grote grazers rond in het gebied en zijn er regelmatig beversporen te vinden. 

Ben je na de excursie nog niet uitgewandeld? Op de Wageningse berg en in het Arboretum zijn veel leuke bosvogels te vinden. Ook biedt deze plek een mooi uitzicht op het zojuist bezochte gebied. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Basisherkenning, lente-excursie

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Pabstsendam Wageningen
Het startpunt van de excursie is de westelijke ingang van het gebied, vlakbij de Rijnhaven. Het is mogelijk om de auto hier langs de weg te parkeren. Het is tevens op wandelafstand van bushalte 'Hof van Gelderland'.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Trek in verband met modderige wandelpaden stevige schoenen of schoenen die vies mogen worden aan.

Toegankelijk met rolstoel

Nee
Enkele delen van het pad zijn onverhard en daardoor erg lastig begaanbaar met een rolstoel.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten