Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Robert Benjamins

Door Robert Benjamins

Wandelexcursie Weurtse Uiterwaarden

Ontdek het landschap en de vogels bij de uiterwaarden van Weurt. In de winter staat de meidoorn hier volop in de bessen, wat betekent dat het grote hoeveelheden lijsters zoals koperwieken en kramsvogels aantrekt. Als we verder lopen komen we langs een waterrijk gebied met uitzicht op de waal en het grindgat. Hier kunnen we zowel kleine vogels die graag in het struikgewas zitten tegenkomen, als grotere vogels die zich thuisvoelen op het open water. Tot slot komen we langs een rij wilgen en het welbekende 'Weurtse straatje', waar we nog kans maken op het zien van vogels als staartmezen en spechten. Kortom, een mooi gevarieerde excursie! 

Begin december hebben we al veel wintergasten mogen verwelkomen in onze natuurgebieden, met een beetje geluk komen we deze ook tegen in de buurt van Weurt. Denk hierbij naast de kramsvogel en koperwiek aan de keep, waterpieper en kolganzen. 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wintergasten

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Dijk Beuningen
Er zijn een paar parkeerplaatsen bij het begin van de wandeling, anders is het mogelijk om te parkeren in Weurt aan bijvoorbeeld de kerkstraat.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Sommige wandelpaden kunnen na regenval een beetje modderig zijn. Stevige wandelschoenen of laarzen waar je een stukje op kunt lopen zijn hierom aan te raden.

Toegankelijk met rolstoel

Nee
Het grootste deel van het pad bestaat uit smalle weggetjes die slecht begaanbaar zijn met een rolstoel.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving