Navigatie overslaan
Alle activiteiten

VAAREXCURSIE: Jagende slechtvalken en grazende smienten

Jagende slechtvalken komen elk jaar mee met de duizenden in het veld overwinterende smienten. In totaal verblijven 10.000 tot 30.000 vogels korte of langere tijd in het veld; Smienten, Wulpen, Watersnippen, Goudplevieren, Kieviten, Futen, Meeuwen-, Aalscholvers, Eenden- en Ganzensoorten. Maar ook Blauwe Reiger, Grote Zilverreiger, Blauwe Kiekendief, Buizerd en Torenvalk. En wanneer de vorst invalt; Grote Zaagbek, Brilduiker en Nonnetje. Halverwege de vaartocht wordt een bezoek gebracht aan droogmakerij “de Schaalsmeer” met duizenden smienten en andere eendensoorten in de molensloot (NB. Bij extreem winterweer, sneeuw en ijs gaat deze excursie niet door!).

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wintergasten

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Veerdijk Wormer
Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer. Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten. Met eigen vervoer: Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Hier slaat u rechtsaf de Prins Clausbrug over. Na de brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag gaat u rechtsaf het parkeerterrein van
de Poelboerderij op.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Tips

  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen, evenals een verrekijker.

Kosten

€ 15,00 per persoon
Dankzij uw deelnamebedrag kunnen wij het onderhoud en de kosten van de benodigde boten betalen. Voor kinderen is deze vaartocht minder geschikt omdat ze dan 2 uur lang op een plaats moeten stil zitten.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving