Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Florida – wintervogels in het zuiden van de Verenigde Staten

In het zuiden van Florida wordt het nooit echt winter; de temperaturen blijven overdag vaak ruim boven de 20 graden, de zon schijnt volop en veel vogelsoorten uit Amerika en Canada kiezen er voor om in Florida te blijven overwinteren. De beste periode om Florida te bezoeken is in het droge seizoen, van november tot april. De Amerikaanse vogelwereld verschilt enorm van de Europese: de vele kleurige soorten doen exotisch aan en de vogels zijn vaak goed te benaderen.

Logo Inezia Tours

Soorten als Zwarte Gier, Kalkoengier, Slangenhalsvogel, Witbuikreiger, Bruine Pelikaan, Rode Lepelaar, Witte Ibis en de majestueuze Amerikaanse Zeearend zijn algemeen aanwezig en laten zich vaak goed zien. Bijzondere soorten als Kaalkopooievaar, Koerlan (Limpkin), Amerikaanse Schaarbek, Katvogel, Parulazanger en Geelkruinkwak spreken tot de verbeelding en vormen maar een kleine greep uit het totale aanbod van soorten.
Eén van de soorten waar we specifiek naar zullen zoeken is de enige endemische soort die Florida rijk is: de Florida-Struikgaai (Florida Scrub Jay). Naast de vele vogelsoorten zoeken we ook naar Alligator, Zeekoe, Wasbeer en Zebra Longwing, een prachtige vlinder die we regelmatig tegenkomen tijdens deze reis.
We verblijven op verschillende locaties in gunstig gelegen accommodaties, zodat we snel de verschillende gebieden kunnen bereiken waar we op zoek gaan naar de mooie soorten die hier overwinteren. Met recht een prachtige reis door “the Sunshine State”…
De reis wordt begeleid door Pieter van der Luit, de eigenaar van Inezia Tours. Pieter is met meer dan 40 bezoeken aan de Verenigde Staten, waarvan 8 keer een bezoek aan Florida niet alleen een expert op het gebied van de vogels en zoogdieren van het land, ook over de cultuur en de geschiedenis weet hij veel te vertellen.

Duur

10 dagen

Vertrek

zaterdag 15 januari 2022

Reisorganisatie

Inezia Tours

Ga naar de website

Toon alle activiteiten