Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Voorjaar in de duinen

Het voorjaar is dé tijd voor uit Afrika teruggekeerde zangvogels die hun territorium afbakenen. Maar hoe herken je al die zingende vogels?

Logo Birding Breaks

Er is plotseling een kakafonie aan vogelgeluiden als je in het voorjaar in de duinen, door de bossen of langs de prachtige moerasgebieden loopt die ons land rijk zijn. Als je met ons meegaat leren onze excursieleiders je al deze geluiden herkennen.
Het duingebied is misschien wel één van de leukste plekken in Nederland om het voorjaar te beleven. Door de diversiteit in habitat (gemengde bossen, lage en dichte begroeiing, half open landschap, meertjes, zandverstuivingen) en de strategische ligging langs de kust, is de vogeldiversiteit enorm. Met name in de maanden april en mei zijn de dagen steeds anders en hoor je steeds weer nieuwe, vers uit Afrika teruggekeerde zangvogels. Denk aan Blauwborst, Fitis, Braamsluiper, Grasmus, Tuinfluiter, Gekraagde Roodstaart, Nachtegaal, Tapuit, Roodborsttapuit en vele anderen. Daarbij zijn er dagen dat er ook veel vogeltrek is (met oostenwind bijvoorbeeld), dus we houden onze oren en ogen open voor Boomvalk, Gele Kwikstaart, Beflijster, Boerenzwaluw en meer.

Duur

1 dag

Vertrek

zaterdag 24 april 2021

Reisorganisatie

Birding Breaks

Ga naar de website

Toon alle activiteiten