Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Wintergasten in de Kwade Hoek

Misschien wel het mooiste stukje natuur aan onze kust, maar de Kwade Hoek is een echte parel om te ontdekken en zeker in het najaar en de winter. Duinpannen, stuifduinen, slikken, moeras en strand, staan garant voor een prachtige beleving. Spetterende kleuren en een rijk planten en dierenleven om te ontdekken, maakt het geen moment saai. Natuurlijk hoop je in de eerste plaats een vlucht dartelende sneeuwgorzen te zien, maar ook ijsgorzen, strandleeuwerikken, frater, bokje, velduil en blauwe kiekendief horen tot de mogelijkheden. En uiteraard de grote aantallen wadvogels, zoals o.a. drieteenstrandlopers, bonte strandlopers, wulpen en kanoeten horen erbij. 

Het is wel een pittige tocht en juist wanneer er veel te zien is, kan de excursie uitlopen, vandaar dat we deze al op een duur van 4:00 uur hebben gezet. Een lunchpakketje mee om die rustig in b.v. de stuifduinen te nuttigen, maakt dat u het gevoel hebt, om een dag één met de natuur te zijn. En uiteraard willen we u graag van alles te vertellen over wat u ziet en het gebied. Hoewel alles in Nederland geregeld is via paden, gaat deze excursie zonder paden, dwars door de ruigte van het gebied, waar meestal geen mens te vinden is.

Geen exursie voor typische vogelaars, nog qua tijd van het  jaar, nog omdat het qua, een afstand lopen is en men meer moet open staan voor natuurbeleving en niet alleen de focus op vogels, want die kan sterk verschillen rond deze tijd. Maar nognaals,dir grillige gebied is in de loop der jaren als één van de meest indrukwekkende gieden ervaren.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Wintergasten langs de kust

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Het Plaatje Goeree-Overflakkee
Het verzamelpunt is op de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg 107, 3252 LM in Oostdijk, gemeente Goedereede. Let op, er zijn daar geen sanitaire voorzieningen.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Daar het soms ontzettend nat kan zijn in de duinpannen en modderig op de slikken, waar we heen gaan, raden we u aan om kaplaarzen mee te nemen om geen natte voeten te krijgen en de modder. Ook kan er vaak een schrale koude wind staan, dus kleed u warm. Dus gaat u er niet vanuit dat alleen goede waterdichte wandelschoenen, wel voldoen. Uiteraard zullen we u op de dag zelf aldaar, kunnen adviseren of u het beste kaplaarzen kan dragen, of dat goede waterdicht bergschoenen volstaan. Neem zeker een verrekijker mee, want mede door het getij, kunnen vogels vaak verder uit de kust zitten. Een camera is mooi, maar zorg voor een goede bescherming tegen de zilte lucht. Een telescoop is niet aan te raden, omdat we een lange tocht heben, door regelmatig zwaar terrein. Klinkt allemaal ontmoedigend, maar wie de Kwade Hoek éénmaal heeft bezocht, wil daar absoluut nog een keer naar toe. Omdat we tijdens deze excursie best afhankelijk zijn van het weer, water en getij, zullen we u een paar dagen voor de excursie informeren met updates en adviezen. Tot ziens in de Kwade Hoek!

Houd rekening met de volgende voorwaarden i.v.m. COVID-19 voor u zich aanmeld:

  • Houd u aan – en blijf op de hoogte van - de regels van de Rijksoverheid
  • Verkouden en/of koorts? Graag zien wij u later in goede gezondheid terug
  • Kom het liefst met eigen vervoer. Reist u met het openbaar vervoer? Draag in trein en/of bus een mondkapje!
  • Neem niet deel met meer dan 3 personen (incl. kinderen)
  • Geef elkaar de ruimte. Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Spreek elkaar erop aan als u zich niet prettig voelt bij een situatie
  • Maak geen gebruik van elkaars optiek

Toegankelijk met rolstoel

Nee
Helaas absoluut niet geschikt voor rolstoel gebruikers

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving