Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Polen: Oderdelta en Slonsk, zeearenden

De Oderdelta is een ongeveer 13.000 km² grote lagune in Polen en Duitsland. De Lagune is één van de belangrijkste rust- en foerageerplaatsen voor trekvogels op de West-Palearctische trekroute. Aan de Poolse zijde van de Oderdelta bevindt zich de grootste concentratie zeearenden van Europa, een kwart van de totale Poolse populatie.

We gaan o.a. met hele kleine vissersbootjes de delta in met de mogelijkheid zeearenden van heel dichtbij te fotograferen.

Logo Agro Natura

Ook doen we het Ujscie Warty Nationaal Park aan, waar de rivier de Warta in de Oder uitmondt. Dit wetland aan de Pools/Duitse grens, ook wel bekend onder de naam Slonsk, wordt als één van de belangrijkste vogelgebieden in Polen gezien voor overwinterende en broedende watervogels. De ongeveer 245 vogelsoorten die er zijn waargenomen, geven aan dat het een paradijs voor de vogelaar is.

 

Agro Natura kiest er heel bewust voor om NIET te vliegen. Daarom reizen we per minibus naar onze bestemming. We overnachten bij particulieren. Onze kleinschalige en gemoedelijke aanpak maakt de reis geschikt voor beginnende en gevorderde vogelaars.

 

Wist je dat....

….je deze reis ook prima kan boeken met een eigen groepje, al vanaf 5 personen, op een zelf gekozen vertrekdatum.

Een overzicht van al onze vogelreizen vind je in onze reiskalender.

Duur

6 dagen

Vertrek

maandag 24 april 2023

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten