Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Spanje: Extremadura

Extremadura, een regio in Midden-Spanje is één van de populairste vogelgebieden in Europa. Het is een glooiend heuvellandschap met kruidenrijke steppen, enorme bossen met steen- en kurkeiken, de zgn. Dehesas, bergketens en rivieren.

In Extremadura komen vogelsoorten voor die elders in Europa moeilijk te vinden zijn, waaronder veel roofvogels, zoals grijze wouw, monniksgier, spaanse keizerarend, havikarend, rode en zwarte wouw, slangenarend en dwergarend.

Ook vele bijzondere soorten zang- en steppevogels broeden in Extremadura of komen er in grote getale om te overwinteren.

Soorten als roodkopklauwier, zuidelijke klapekster, blauwe ekster, roodstuitzwaluw, blauwe rotslijster, griel, trap, kraanvogel en grijze gors zijn op veel plekken te zien.

Logo Agro Natura

De Dehesas bieden broedgelegenheid aan o.a. monniksgier en Spaanse keizerarend en zijn van groot belang voor grote groepen overwinterende kraanvogels, die in januari en februari zijn te aanschouwen.

In het vroege voorjaar bezoeken we tijdens deze reis ook de Sierra de Gredos met alpenweiden en valleien, doorsneden met snelstromende riviertjes. Onder de besneeuwde toppen van de Gredos vinden we weer andere soorten, zoals citroenkanarie, alpenheggemus, waterspreeuw, rode rotslijster en ook natuurlijk ook veel roofvogels.
In het voorjaar zijn de kraanvogels al gevlogen.

 

Agro Natura kiest er heel bewust voor om NIET te vliegen. Daarom reizen we per trein naar onze bestemming. Ter plaatse verplaatsen we ons in een minibusje. We verblijven in kleine familiepensions. Onze kleinschalige en gemoedelijke aanpak maakt de reis geschikt voor beginnende en gevorderde vogelaars.

 

Een overzicht van al onze vogelreizen vind je in onze reiskalender.

Duur

10 dagen

Vertrek

vrijdag 14 april 2023

Reisorganisatie

Agro Natura

Ga naar de website

Toon alle activiteiten