Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Trekvogels van het oostelijk Vechtplassengebied

In het veenweidegebied ten noorden van Tienhoven is een uitkijkpunt met prima zicht op de vogels die in de Oostelijke Binnenpolder verblijven of overvliegen.

We hebben deze ochtend kans op late zomervogels zoals purperreiger, boomvalk en zwaluwen. Of doortrekkers zoals visarend, bruine kiekendief, watersnip, witgat, veldleeuwerik, en graspieper, maar ook vroege wintervogels zoals kramsvogel, koperwiek, keep en sijs. Jaarrond aanwezige soorten in dit gebied zijn bijvoorbeeld ooievaar, havik, ijsvogel en raaf.

Foto: Wigle Braaksma

Aanmelden

Details

Activiteit

Overig

Organisatie

Vogelwacht Utrecht afdeling De Bilt/Zeist

Onderwerp

Trekvogeltelling

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Dwarsdijk 30 Stichtse Vecht
Trektelpost ligt ten noorden van Dwarsdijk (nabij molen de Trouwe Wachter) in Tienhoven. Voor fietsers is er gelegenheid tot parkeren op de Dwarsdijk en wordt na een wandeling van 10 minuten de trektelheuvel bereikt. Voor deelnemers die met OV willen reizen is vanaf Utrecht Centraal (via Utrecht Overvecht) U-OV bus 122 (vanaf 08:00 uur) een optie. Deze OV-reis (sprinter/bus) met vervolg-wandeling naar telpunt duurt circa 1 uur. Navigeer naar Dwarsdijk 30, Tienhoven en neem daarna de eerste weg links en loop dit pad af. Aan het eind rechts zie je ons staan. Wil je meer informatie (of een kaartje) van het startpunt ontvangen? Stuur dan een e-mail aan: bwigle@hotmail.com)

Duur

1.5 uur

Bijzonderheden

Zorg voor waterdicht schoeisel en kleding. Er wordt op deze locatie geteld van 07:30 tot 12:30 uur. U kunt zich aanmelden voor 1 of meer tijdsslots van ieder 1,5 uur.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving