Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Door Erik Mensonides
Sundry Moves wandelcoaching

Wandelvogeltocht langs de IJssel. Thema: Vogeltrek

De Ijssel wordt door trekvogels vaak aangehouden als baken bij de vogeltrek. Veel watervogels maken daarbij gebruik van de vele kolken en zandgaten om beschutting te zoeken. Lijsterachtigen doen zich tegoed aan de bessen, de Boomvalk zoekt mogelijk naar een laatste jonge huiszwaluw en de Lepelaars trekken weer naar het zuiden. Benieuwd naar al deze bewegingen? Dan is dit een uitgelezen kans om de vogeltrek te ervaren. 

We lopen vanaf de Worp, de trap af, zo de uiterwaarden van de Ijssel in voor een wandeling van 8 kilometer. Stilgestaan wordt bij de Slaapplaats Veenoordskolk (tevens trektelpost), resten van de Oeverzwaluwenwand, Slaapplaats Yperenplas, het 3e zandgat, het ontstaan van de Ijssel en we lopen over de dijk naar het vogeltrektelpunt Vanuit deze hoge distantie is het gebied goed te overzien.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Sundry Moves wandelcoaching

Onderwerp

Trekvogels kenmerken van de seizoenswisseling

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Worp Deventer
Worp 2 Stanton Ijsselhotel. 7419 AD Deventer Parkeerplaats voor de Voetveerstoep.

Duur

4 uur

Bijzonderheden

Houd u aan – en blijf op de hoogte van - de regels van de RijksoverheidVerkouden en/of koorts? Graag zien wij u later in goede gezondheid terug Kom het liefst met eigen vervoer. Reist u met het openbaar vervoer? Draag een mondkapje! Neem niet deel met meer dan 3 personen (incl. kinderen) Geef elkaar de ruimte. Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar Spreek elkaar erop aan als u zich niet prettig voelt bij een situatie Maak geen gebruik van elkaars optiek.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving