Alle activiteiten

Door Nico de Haan
Ambassadeur Vogelbescherming

Visarend vaarexcursie met Nico de Haan

Nu vrijblijvend inschrijven voor twee (visarend)excursies op de IJssel op zaterdag 12 september en op dinsdag 15 september.

Door de corona crisis is alles onzeker, maar we blijven toch plannen maken voor de toekomst. In onze excursieboot in Hattem kunnen normaal 50 personen inschepen, maar met de schipper heb ik contact gehad over onze anderhalve meter samenleving omdat ik denk dat dat nog wel een poosje zo blijft. Aan boord kunnen dan geen 50 maar 30 personen meevaren, dan is er ruimte genoeg, zowel op het boven- als benedendek. Het maximum deelnemers is dus nu gesteld op 30. Voor elke excursie staan al tien personen op de lijst, dus per excursie is er nog ruimte voor 20 personen.

 

Op veler verzoek gaan we dus ook dit jaar weer varen van Hattem, over de IJssel langs Zalk en Kampen, naar de IJsselmond. Deze keer een extra excursie op zaterdag voor zij die door de week moeten werken! September is een uitstekende tijd om al die vogels die bij en op de IJssel leven te observeren en met een beetje geluk krijgen we ook nog de visarend in de kijker die dan volop doortrekt! We varen om 10.00 uur, vanuit Hattem met een stoere rondvaartboot de IJssel op. Op het bovendek hebben we prachtig uitzicht op de omgeving en hopen we behalve zeearenden ook diverse andere watervogels te spotten, zoals ijsvogels, weidevogels, lepelaars, zilverreigers enzovoort.

De lunch gebruiken we al varend aan boord en is inbegrepen, net als de koffie en thee. Bij een regenbuitje kunnen we binnen schuilen. Onderweg passeren we bovendien Zalk, het dorp waar ik mijn jeugd heb doorgebracht en dat levert een aantal anekdotes op! Als u een telescoop heeft neem die dan ook mee, want af en toe gaan we even stil liggen. We gaan tijdens de excursie niet aan land.

 

Wilt u mee?

De kosten bedragen 95 per persoon, leden van Vogelbescherming 90 euro p.p.

We vertrekken op 12 en 15 september vanuit Hattem om 10.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur.

Een mailtje naar info@nicodehaan.nl met uw naam, woonplaats en het totaal aantal personen dat deelneemt en uw voorkeursdatum voor de excursie is voldoende.

Als zeker is dat de excursies kunnen doorgaan vragen we u in augustus om definitief te boeken en het excursie bedrag te voldoen.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Onderwerp

Vogels kijken met Nico de Haan

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Duur

Langer dan 4.5 uur

Kosten

€ 95,-, lnclusief koffie, thee en lunch aan boord. Leden van Vogelbescherming krijgen € 5,- korting

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving