Alle activiteiten

Door Marcel Wolfs

Excursie Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is een groot natuurgebied met bos, stuifzand, heide en beekdalgrasland. Het gebied vormt voor veel vogelsoorten een gelegenheid om te broeden. Naast een groot scala aan algemene soorten kunnen  onder meer draaihals, boomleeuwerik, grauwe klauwier, zomertortel, wielewaal, houtsnip en tapuit als broedvogel aanwezig zijn.

Op 10 mei organiseert de vereniging Avifauna Groningen een excursie naar dit natuurgebied. Tijdens deze excursie zal een deel van dit grote gebied worden bezocht. Het gaat om het gebied rondom de Ganzenpoel. In dit deel van het gebied zijn alle biotopen die kenmerkend zijn voor het Drents-Friese Wold aanwezig.

De excursie zal worden geleid door Rudie Huiting. Rudie is een zeer ervaren vogelaar en zeer goed bekend met het gebied omdat hij in de buurt woont en binnen het gebied regelmatig vogeltellingen uitvoert.

De doelgroep van de excursie is beginnende / niet al te ver gevorderde vogelaars die o.l.v. een expert graag meer willen leren over vogels.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vereniging Avifauna Groningen

Onderwerp

Basisherkenning

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

De Stoevert Westerveld
Strat- en eindpunt: Parkeerplaats Ganzenpoel aan de Waterseweg. Vanaf Groningen is de parkeerplaats het best bereikbaar door bij bezoekerscentrum Appelscha af te slaan van de N381 (afslag Terwisscha). Dan voorbij het bezoekerscentrum rijden richting Wateren/Elsloo. Neem na het bezoekerscentrum de 1e weg links (“Canada”). Deze weg gaat over in de Appelschaseweg. Rijdt deze weg uit tot de driesprong en sla links af (Wateren). Neem dan de 2e weg links (Waterseveld) en rijdt door tot parkeerplaats. Ganzenpoel staat aangegeven. Via Google maps is het goed te vinden als je Ganzenpoel in Wateren intikt. Via Oude Willem is de Ganzenpoel tijdelijk niet bereikbaar met de auto.

Duur

4 uur

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten