Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Nieuw Wulven; blauwborsten en andere zangvogels

Wandelexcursie 07.00 - 09.00.

Nieuw Wulven is een betrekkelijk jong bosgebied ten noorden van Houten. Er leven verrassend veel vogels; we zullen er gedurende de hele wandeling van kunnen genieten. Niet alle zangvogeltjes zijn al "binnen", maar er is genoeg te horen en te zien. Hopelijk kunnen we de blauwborst waarnemen. Het is een hele kunst om alle zangers uit elkaar te houden, maar we gaan een poging wagen....!  Lengte van de wandeling: ong. 4 km. De excursie is met name gericht op het leren herkennen en  onderscheiden van de verschillende zangpatronen. daarom is de tocht ook bedoeld voor niet-ervaren mensen. 

 

Voor niet-ervaren liefhebbers! 

 

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Zang herkennen.

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Fectiopad Bunnik
Marsdijk, Bunnik. Ter hoogte van het Castellum Fectio is een fietspad, dat door Nieuw Wulven naar Houten loopt; voor ons verzamelpunt gaat u een paar honderd meter dit fietspad op tot aan een moerasveldje; hier bevinden zich bankjes en steunpalen voor de fiets. Let op: Het blauwe tekentje in het kaartje staat op de verkeerde plaats; u moet nog een stukje verder naar het zuiden lopen/fietsen, y totdat u bij een plasje bent.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Stevige schoenen aanbevolen; het kan hier en daar wat modderig zijn. Neem zo mogelijk een verrekijker mee. Er is geen horecagelegenheid.

Toegankelijk met rolstoel

Nee

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving