Alle activiteiten

Door Johan Torn

Vogels in de Rietputten

We gaan de Rietputten in, een gebied wat is gebruikt als baggerdepot, wat overgenomen is door de natuur. Het gebied ligt onder druk door de aanleg van de Blankenburgtunnel. Ook is het Hoogheemraadschap van Delfland bezig met het ontwikkelen van een waterharmonica door dit gebied, hierover zal ook verteld worden tijdens de wandeling. Welke vogels laten zich niet verjagen? Het gebied is bekend onder de vogelaars door de aanwezigheid van de Baardmannetjes en Blauwborsten, verder is er kans op het waarnemen van soorten als de Bruine Kiekendief, Paapje, Roodborsttapuit, Snor, Rietzanger, Koekoek, Watersnip, Graspieper en meer. Neem vooral je verrekijkermee! Volgels spotten tussen het riet is een leuke uitdaging, waarbij niet alleen zicht gebruikt wordt, maar vooral goed geluisterd moet worden om de vogels te ontdekken. Een bijzonder gebied waar je makkelijk aanvoorbij gaat.

Foto blauwborst: Johan Torn

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

IVN Rotterdam

Onderwerp

Moeras vogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Binnenbospad Vlaardingen
We spreken af op de parkeerplaats van het Oeverbos, hier is ook een uitkijkpunt wat als verzamelpunt dient, Gezamenlijk steken we de dijk over om naar de Rietputten te gaan.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Zorg voor waterdichte schoenen, de paden kunnen bijzonder modderig zijn, let na afloop op teken!!

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving