Alle activiteiten

Door Suzanne de Baere

Broedvogels kijken in de Sophiapolder

Wandel mee door natuurgebied Sophiapolder, op zoek naar de vele bijzondere vogelsoorten die hier leven.

De Sophiapolder is bedijkt in de Napoleontische periode en is gelegen in de voormalige getijdegeul het Coxysche gat dat tijdens de Tachtigjarige Oorlog door inundatie is ontstaan. Vanaf 1997 is dit gebied gefaseerd als natuurgebied ingericht. In de waterpartij bevindt zich een permanent eiland met meerdere eilanden die droog vallen bij een dalende waterstand.

Deze eilanden maken de Sophiapolder een aantrekkelijk gebied voor vele broedvogels. Je vindt hier dan ook een groot aantal soorten, waaronder de zwartkopmeeuw, kluut, kleine plevier, brandgans, rietzanger, oeverzwaluw, grutto en geoorde fuut.

Laat je door een ervaren gids van Het Zeeuwse Landschap meenemen door dit mooie gebied, op zoek naar deze vogelsoorten!

Foto zwartkopmeeuw: Birdphoto.nl

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Het Zeeuwse Landschap

Onderwerp

Broedvogels

Startpunt

Isabelladijk Sluis
Startpunt: Oostburg, Isabelladijk, Uitzichtpunt met parkeerstrook tegenover het vogeleiland

Duur

2 uur

Kosten

Volwassenen: € 4,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,- p.p. Dit bedrag graag contant en gepast aan de gids betalen. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap kunnen met max. 3 huisgenoten op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten