Alle activiteiten

Door Astrid van den Broek

De vogels van stadsboerderij Steede Hoge Woerd

Ontdek de wilde vogels van Steede Hoge Woerd. Onder leiding van een enthousiaste vogelaar(ster) lopen we een rondje over de stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Van koolmees tot boerenzwaluw en van kokmeeuw tot grote bonte specht: er gaat een wereld voor je open.

We wandelen in rustig tempo over de tuin van stadsboerderij Steede Hoge Woerd op het Castellum Hoge Woerd. Castellum Hoge Woerd is een historische plek: in de Romeinse tijd stond hier een limes-fort. We zoeken in de voetsporen van de Romeinen naar vogels. 

De tuin van stadsboerderij Steede Hoge Woerd biedt niet alleen plek aan onze boerderijdieren zoals varkens, schapen, geiten en koeien. Ook veel wilde vogels komen hier voor. Boerenzwaluwen maken hun nestjes in de dierenstallen, koolmezen en pimpelmezen wonen in de nestkastjes, een zwarte roodstaart laat zich ook regelmatig zien. De tuin van Steede Hoge Woerd is aangelegd met ook wilde dieren in gedachten.

We kijken rustig naar de vogels die we zien. De excursieleider neemt ruim de tijd om de verschillen tussen de vogels uit te leggen en hopelijk laten de vogels zich daarbij goed zien. Je leert over het gedrag én het uiterlijk van vogels. En je krijgt tips hoe je je eigen tuin vogelvriendelijk kunt inrichten. De excursie is bedoeld voor volwassenen die (nog) niet veel weten van vogels.

Inschrijven is verplicht, er is beperkt plek. Vol = vol.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Utrecht Natuurlijk

Onderwerp

stadsvogels

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Groenedijk Utrecht
We starten om 10.00 uur op de tuin van de stadsboerderij: We verzamelen op de tuin van Steede Hoge Woerd, bij de Hortustoren. Deze is gratis toegankelijk. Komt u met de fiets? Er is een grote fietsenstalling voor de hoofdingang van Castellum Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, Utrecht/De Meern). Komt u met de auto? Er zijn parkeerplaatsen op de kruising Langerakbaan/'t Zand. Houdt rekening met 5 minuten lopen vanaf de parkeerplaats naar het startpunt!

Duur

2 uur

Kosten

Nee

Voor deze activiteit kunt u zich niet opgeven via de website van Vogelbescherming Nederland.

Klik hier om u voor deze activiteit op te geven
(link opent in een apart venster, Vogelbescherming Nederland is niet verantwoordelijk voor de informatie van derden)

Toon alle activiteiten

In de omgeving