Alle activiteiten

Door Marco van Wynbergen

Ga mee en ontdek de vogels van Lage Vuursche

In het prachtige bos van Lage Vuursche is de verscheidenheid aan vogels groot. Dit komt mede doordat alles op een klein oppervlak te vinden is wat een bos kan leveren. Bosven, naaldbos, hei en loofbossen gaan we allemaal binnen mijn excursie beleven.

Ik ben Marco en gids al bijna 20 jaar op Fort bij Rijnauwen. Dit is het groenste & grootste Fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Mijn excursies zijn vooral gericht op natuur maar zeker ook op de cultuur. Ik gids volwassenen en kinderen. Ik doe mee aan het scholen project op het fort.
Ik woon al 15 jaar in Hilversum vlakbij Lage Vuursche. Daar weet ik inmiddels de bijzondere plekken te vinden.

We beginnen bij het Pluismeer waar we kans maken om de dodaar te zien of te horen. Deze schuwe vogel die weg duikt als er maar iets in de buurt komt zal vanuit de kijkhut goed te bekijken zijn.

Verder is Lage Vuursche bekend om zijn grote hoeveelheid aan zwarte spechten. Deze hoor je al van ver met zijn onheilspellende roep.

Op de hei gaan we op zoek naar de roodborsttapuit. Deze laat zich makkelijk boven op de dopheide zien. In de verte zullen we misschien een boomleeuwerik horen zingen.

Af en toe komt er nog een raaf over die vroeger een kolonie hadden bij Paleis Soestdijk.

Natuurlijk kijken we ook naar sporen van andere zoogdieren. Wie heeft er bovenop de molshoop gepoept? Van wie zijn die witte haren aan het prikkeldraad?

Enfin genoeg om te zien of the horen. Ga je met me mee op avontuur.

Ik hoop je te zien tijdens één van mijn excursies!

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Ontdek de vogels van Lage Vuursche

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Stulpselaan Baarn
Bij de ingang van "Buiten in de kuil" restaurant aan de kant van de fietsenparkeerplek.

Duur

2.5 uur

Bijzonderheden

Wandelschoenen en verrekijker zijn handig!

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving