Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelzeilexcursie naar Marker Wadden seizoen 2020

De Marker Wadden zijn een nieuw eilanden archipel in het Markermeer. Deze moeten er voor zorgen dat het meer weer gezonder wordt; het overtollige slib opvangen en een kraamkamer voor vissen en vogels.

Het eerste eiland is ook toegankelijk voor natuurliefhebbers, de andere vier eilanden zijn helemaal alleen voor de vogels.

Het is een enorm interessante plek en daarom organiseren wij hier heel graag meerdere excursies naartoe. Elke keer treffen we net weer een ander eiland dat zich nog in een pionier fase bevindt maar inmiddels ook met al veel begroeiing. De bouw is gestart in 2016 en het is mooi om de ontwikkelingen te volgen en het eiland, juist nu in deze fase in de ontwikkeling. Vele vogels hebben er al een plek gevonden. Er zijn kolonies van kokmeeuwen en visdieven, en veel broedende plevieren zoals bontbekplevier en kleine plevier. Maar ook sooren als strandplevier en dwergstern. Met altijd leuke verassingen. Ook steeds meer en verschillende rietvogels ontdekken het eiland, met in 2020 ook het eertse jaar met broedende baardmannen en nog een paar leuke andere verrassingen.

Maar ook de ontwikkeling van de planten en de insecten is interessant. Vaar mee en ontdek het allemaal zelf. 

Per zeilboot varen we naar het eiland en er zijn vogelgidsen die je op de vogels kunnen wijzen. Tijdens een presentatie aan boord vertellen we meer over alle ontwikkelingen, de vogels, onderzoek en het laatste nieuws.

Op het eiland kun je een rondje van 6 km wandelen of korter en er zijn diverse vogelhutten. Vertrek vanaf Enkhuizen en Lelystad wisselend van tijdstip.

Corona protocol: de opzet van de excursies is gewijzigd, zo varen we t/m minimaal augustus met kleine groepen en een vogelgids en is de presentatie digitaal vooraf. Zie de website voor het complete protocol.

Duur

1 dag

Vertrek

zondag 13 september 2020

Reisorganisatie

FOGOL

Ga naar de website

Toon alle activiteiten