Navigatie overslaan
Alle activiteiten

Vogelzeilexcursie naar Marker Wadden seizoen 2021

De Marker Wadden zijn een nieuw eilanden archipel in het Markermeer. Deze moeten er voor zorgen dat het meer weer gezonder wordt; het overtollige slib opvangen en een kraamkamer voor vissen en vogels.

Het eerste eiland is ook toegankelijk voor natuurliefhebbers, de andere eilanden zijn helemaal alleen voor de vogels.

Het is een enorm interessante plek en daarom organiseren wij hier heel graag meerdere excursies naartoe. Elke keer treffen we net weer een ander eiland dat zich nog in een pionier fase bevindt maar inmiddels ook met al veel begroeiing. De bouw is gestart in 2016 en het is mooi om de ontwikkelingen te volgen en het eiland, juist nu in deze fase in de ontwikkeling. Vele vogels hebben er al een plek gevonden. Er zijn kolonies van kokmeeuwen en visdieven, en broedende plevieren zoals bontbekplevier en kleine plevier. Maar ook soorten als strandplevier en dwergstern. Met altijd leuke verassingen. Ook steeds meer en verschillende rietvogels ontdekken het eiland, met in 2020 ook het eerste jaar met broedende baardmannen en nog een paar leuke andere verrassingen. Wat zal 2021 brengen?

Maar ook de ontwikkeling van de planten en de insecten is interessant. Vaar mee en ontdek het allemaal zelf. 

Per zeilboot varen we naar het eiland en er zijn vogelgidsen die je op de vogels kunnen wijzen. Tijdens een presentatie aan boord vertellen we meer over alle ontwikkelingen, de vogels, onderzoek en het laatste nieuws.

Op het eiland kun je een rondje van 6 km wandelen of korter en er zijn diverse vogelhutten. Vertrek vanaf Enkhuizen en Lelystad wisselend van tijdstip.

Corona protocol: de opzet van de excursies is gewijzigd, in kleine groepen zo lang als dit nodig is en de presentatie bijvoorbeeld digitaal vooraf. Zie de website voor het complete protocol.

Duur

1 dag

Vertrek

vrijdag 20 augustus 2021

Reisorganisatie

FOGOL

Ga naar de website

Toon alle activiteiten