Alle activiteiten

Door Donovan van Berkum
Vogelbescherming

Nog 4 x vogels zoeken in Dunea Solleveld.

Deze wandelexcursie gaat door het mooie duingebied Dunea Solleveld bij Den Haag dat exclusief voor deze Vogelweek-excursie toegankelijk is. Uw excursieleider heeft een ontheffing gekregen voor maximaal 10 personen per excursie dus let op dat u het juiste aantal personen opgeeft! Anders moet hij deelnemers teleurstellen en dat zou zonde zijn van uw reis.

In het voorjaar is dit duingebied dé plek voor broedvogels, deze bevinden zich rond de grote infiltratieplas die noordelijk in het gebied ligt. De aalscholver is daar een vaak geziene gast. In de meer begroeide delen treft u andere broedvogels aan, zoals vink, roodborst, koolmees en twee spechtensoorten. Bovendien zijn in het open gebied de boomleeuwerik, roodborsttapuit, nachtegaal en graspieper te vinden. Met wat geluk komen we ook verschillende soorten roofvogels tegen. tegen,  zal de nachtegaal zich laten zien ?

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Vogelbescherming

Onderwerp

Ontmoet de zangvogels van Dunea Solleveld

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Aad Mansveldstraat 8 Den Haag
Dit is een parkeertrein waar men kan staan het is ook ons verzamel punt

Duur

4.5 uur

Bijzonderheden

Warm kleden en lekkere wandelschoen aantrekken het kan aan de kust vele malen kouder zijn dan in het binnenland. Verder zijn er geen sanitaire voorzieningen of eetgelegenheden. Er is een telescoop aanwezig en het advies is zorg allemaal zelf ook voor een verrekijker ook voor de fotografen onder ons is het handig om er 1 bij zich te hebben. De ervaring is dat ze spijt hebben dat ze hem niet mee hadden. Verder word er onderweg een koffie / snack pauze ingelast hier dient u echter wel zelf voor te zorgen.

Kosten

Helaas moet ik deze keer 3 euro per persoon vragen, graag overmaken bij inschrijving op rekening NL43RABO0342985655 . Ik mocht jaren gratis lopen maar die tijd is helaas voorbij. Dunea Solleveld is een beschermd duinwaterleiding gebied en ik moet nu mijn vergunning betalen .

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving