Alle activiteiten

Door Marc Westermann
Riverside birding

Struinen langs de Waal

IVN West-Betuwe organiseert een vogeltocht door het weidse landschap van de Heesseltsche Uiterwaard.  Start om half 9, rond half 12 zijn we weer terug en is het tijd om iets te drinken in de Theetuin met uitzicht op de Waal.
Deze uiterwaard is de afgelopen 3 jaar heringericht en in september 2019 opgeleverd: een paar honderd ha nieuwe natuur met moeras, zacht ooibos en een waterrijk strangen gebied waarin bestaande kleiputten zijn opgenomen; twee brede nevengeulen zijn gegraven, te zien van af de zomerdijk die omzoomd is door oude knotwilgen. Het is een Natura 2000 landschap dat van belang is als rustgebied voor kol- en brandganzen en voor de bescherming van biodiversiteit.
Omdat het gebied deels uit nieuwe natuur bestaat, kunnen we pionierende soorten als kleine plevier en oeverzwaluw zien. Een bever heeft zich al gesetteld en een visarend is poolshoogte komen nemen. Maar we nemen ook ruim de tijd met telescoop voor o.a. roodborsttapuiten, rietgorzen, sprinkhaanzangers, koekoek en blauwborsten als we die tegenkomen. Een lijst waargenomen soorten over 2019 komt op de website van IVN West-Betuwe en is te downloaden.

Foto Heesseltsche uiterwaard: Rijkswaterstaat 'Snow-white'

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Riverside birding

Onderwerp

Rivieren landschap

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

Steenfabriek 3 West Betuwe
Theetuin ‘River Lounge’, Steenfabriek 3, Heesselt (bij de koe vanaf de Waalbanddijk naar beneden ruime parkeerplaats)

Duur

3 uur

Bijzonderheden

Denk aan laarzen, wandelschoenen, eventueel regenkleding afhankelijk van het weer en neem een verrekijker en fototoestel mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving