Alle activiteiten

Door Caroline Grimbergen

Avondexcursie op de Strengen.

Het terrein bestaat uit gevarieerde moerasnatuur: riet, ruigte, struikgewas, bos en alle overgangen daartussen. Dit zorgt voor een grote soortenrijkdom, maar lang niet al die soorten zingen ’s avonds. Voor mensen die het ochtendkoor als een verwarrend mengsel van geluiden ervaren, is dit een verademing. De zon gaat onder, we gaan luisteren naar het vallen van de nacht. In de rust van de schemering zijn soorten als merel, roodborst, zanglijster en bosrietzanger extra goed te horen. Soort na soort zwijgt. In het donker, na een periode van stilte, komt er dan nog een opleving. Wie weet worden we verrast door een uil.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Avondexcursie

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

't Joppepad Leiden
Startpunt is de brug naar het eiland. Die ligt in de Broek- en Simontjespolder een eindje rechts van de molen en is alleen lopend of fietsend te bereiken. Parkeergelegenheid in de Leidse Merenwijk op ca 10 minuten lopen afstand. Let op! Sommige navigatieprogramma's sturen u de Zijldijk op, die aan de verkeerde (oostelijke) kant van de Zijl ligt. Broekpolder 1, 2361 PA Warmond.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Vooral voor beginnende vogelaars en natuurbelevers. Een kijker is aan te bevelen. De excursieleiders hebben telescopen. Er zijn een paar leenkijkers beschikbaar; kunt u e-mailen of sms-en als u daarvan gebruik wilt maken? Draag waterdichte schoenen/laarzen (vanwege het natte gras), en neem een extra laag kleren mee, want het kan ’s avonds snel afkoelen. Honden kunnen niet mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving