Alle activiteiten

Door Caroline Grimbergen

Ochtendkoor op de Strengen

Het terrein bestaat uit gevarieerde moerasnatuur: riet, ruigte, struikgewas, bos en alle overgangen daartussen. Dit zorgt voor een grote soortenrijkdom. In 2014 t/m 2019 werden 45 soorten broedvogels vastgesteld, waaronder rietzanger, kleine karekiet, bosrietzanger, blauwborst, grasmus, zwartkop, tuinfluiter, koekoek, diverse eenden en de ijsvogel. Helaas laat de blauwborst sinds 2018 verstek gaan. De winterkoning is de talrijkste soort, gevolgd door de fitis.

We gaan luisteren naar het ochtendkoor; bij start van de excursie is het nog donker en horen we alle vogels in korte tijd beginnen met zingen, soort voor soort. We zetten onze oren wijd open en proberen de soorten op geluid te onderscheiden. Dat hoeft echt niet meteen te lukken. Naarmate het lichter wordt, kunnen we meer gaan kijken.

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Onderwerp

Vroege vogelexcursie

Doelgroep

Volwassenen

Startpunt

't Joppepad Leiden
Startpunt is de brug naar het eiland. Die ligt in de Broek- en Simontjespolder een eindje rechts van de molen en is alleen lopend of fietsend te bereiken. Parkeergelegenheid in de Leidse Merenwijk op ca 10 minuten lopen afstand. Let op! Sommige navigatieprogramma's sturen u de Zijldijk op, die aan de verkeerde (oostelijke) kant van de Zijl ligt. Broekpolder 1, 2361 PA Warmond.

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Waterdicht schoeisel is aan te bevelen vanwege modderige paadjes en nat gras. Trek warme kleding aan, rond zonsopgang kan het behoorlijk koud zijn. De excursie is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars. Neem vooral je kijker mee. Honden kunnen niet mee.

Kosten

Nee

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving