Alle activiteiten

Door Bob Woets
Natuurvereniging Wierhaven

Steltlopers in zomerkleed bij Den Oever

Met de ingrediënten 'half mei' en 'Waddenzee' kun je één van de mooiste excursies van het jaar bereiden: Steltlopers kijken! Vele honderdduizenden steltlopers maken gebruik van de Waddenzee als tussenstop op weg naar hun broedgebied. Na een overwintering in voornamelijk westelijk Afrika is het een flink stuk vliegen naar de Toendra's van noord Rusland.

In de periode april/mei kleuren alle vogels naar hun meest mooie kleed. Het donkerrode van de Rosse Grutto's afgezet tegen het strakke zwart-witte verenkleed van de Zilverplevier. Het is jaarlijks een genot om bij Den Oever de vele duizenden steltlopers bij hoog water een plekje te zien zoeken op de hoogwatervluchtplaats.

Groepen van 5000 Rosse Grutto's, gemengd met Kanoeten, Krombekstrandlopers, Drieteenstrandlopers, Wulpen en tal van andere soorten. Hoeveel het er echt zijn blijkt pas als een jagende Slechtvalk of Bruine Kiekendief de vele vogels de lucht in jaagt. Een prachtig schouwspel boven een al even mooi wad. Het zijn unieke ervaringen die de Waddenzee ons geeft.

Op mei maken we rondom hoog water een wandeling langs het Schor van Den Oever. Deze hoogwatervluchtplaats beleeft in deze periode de toptijd als het gaat om aantallen en soorten. Tijdens de wandeling staan we er bij stil en proberen we vele soorten van dichtbij te bewonderen. Uiteraard hebben we een telescoop bij ons om alles eens rustig te kunnen bekijken!

Kortom, een heerlijke wandeling in een prachtige tijd die iedereen eens zou moeten beleven!

Extra informatie: De wandeling is op verharde wegen en paden.

Foto rosse grutto's: Bob Woets

Aanmelden

Details

Activiteit

Wandelexcursie

Organisatie

Natuurvereniging Wierhaven

Onderwerp

steltlopers waddenzee

Startpunt

Haventerrein 6 Hollands Kroon
Parkeerplaats nabij restaurant de Basalt. Haventerrein 6, Den Oever

Duur

2.5 uur

Kosten

Kosten €2,- (deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven is gratis). Bij aanvang graag contant betalen.

Aanmelden
Uw gegevens
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten

In de omgeving